Merdeka Solar Energy Solutions

Uw advies- en installatiebureau voor kwalitatief hoogwaardige zonnesystemen.

Zekerheid voor de klant

Flash Test Data van zonnepanelen.


Meten is weten! Producenten van zonnepanelen, die deze volgens de EU-regelgeving in Europa te koop aanbieden, zijn verplicht om ieder paneel afzonderlijk te onderwerpen aan een 'flash data test'. Tijdens deze test wordt het zonnepaneel gemeten onder standaard testcondities, STC. Deze condities zijn: instraling 1000 W/m², paneeltemperatuur 25 °C en een luchtdruk van 1,5 atmosfeer. Uit deze test blijkt onder andere of het betreffende paneel minimaal 90% van het aangegeven Watt piek kan realiseren. Deze minimale waarde is van groot belang voor de uiteindelijk te behalen jaarlijkse stroomopbrengst. Let wel: de testcabines om de Flash Test Data uit te kunnen voeren zijn duur! Dit betekent dat producenten van erg goedkope panelen uit landen buiten Europa niet altijd een even betrouwbare Flash Test Data aanleveren. De Flash Test Data van gerenommeerde producenten zijn betrouwbaar.

Aangezien de klant aan de buitenkant niet kan zien wat het vermogen van een paneel is, vraagt Merdeka Solar Energy Solutions bij de producent altijd om de 'flash test data' van de panelen die op het dak komen te liggen. U weet bij ons vooraf exact of het juiste vermogen op het dak komt te liggen. U krijgt namelijk de serienummers van de aangekochte panelen met de 'flash test data' van ons aangeleverd. Ieder geproduceerd zonnepaneel krijgt in de fabriek een eigen uniek serienummer toegekend welke ook op het zonnepaneel staat vermeld. U bent dus in staat om, voordat de panelen het dak op gaan, aan de hand van de Flash Test Data, het vermogen van uw eigen panelen te controleren! ('voorbeeld van een 'Flash Test Data')

SunPower SPR-MAX3-375 BLK

Merdeka Solar Energy Solutions levert gegarandeerd alleen maar zonnepanelen met minimaal 100% van het aangegeven Watt piek vermogen. Bij elk project vragen wij de Flash test data op. Dankzij de 'flash test data' zorgen de beste producenten ervoor dat het zonnepaneel doet wat het vooraf beloofd heeft. Sterker nog: sommige type hoog rendement zonnepanelen worden soms met een vermogen geleverd wat tot 10% boven het aankoopvermogen ligt! De zonnepanelen van SunPower zijn hier een voorbeeld van.

Wij adviseren en leveren uitsluitend zonnepanelen met een vermogen wat hoger is dan wat op de datasheet staat aangegeven.
U krijgt bij ons dus gegarandeerd meer vermogen geleverd dan waarvoor u heeft betaald.