Merdeka Solar Energy Solutions

Uw advies- en installatiebureau voor kwalitatief hoogwaardige zonnesystemen.

Montage

De benodigde montage materialen


Montage op plat dak
Op platte daken kan men d.m.v. driehoeksteunen of consoles gemakkelijk aan de meest gewenste hellingshoek voldoen. Het enige waar men voor moet opletten is dat de afzonderlijke panelen voldoende afstand van elkaar behouden. Indien ze te dicht op elkaar worden geplaatst is er kans dat er schaduwval ontstaat, hetgeen veel rendement verlies tot gevolg zal hebben.

Montage op schuin dak

Op schuine daken is de helling hoek maar in zeer geringe mate te beïnvloeden. Hier moet men uiteraard de helling hoek van het dak volgen. Wij bieden de klant de keuze uit een geschroefd systeem of een gehaakt systeem. Bij een geschroefd systeem worden de dakhaken op het dakbeschot geschroefd. Vaak dient er hier extra hout te worden geplaatst tussen de spanten om de stevigheid van het systeem te kunnen garanderen. Bij een gehaakt systeem worden de dakhaken achter de panlatten geklemt. Dit systeem werkt veel sneller en is dus in montagekosten veel goedkoper.

Wij werken niet met geklikte systemen!

Geïntegreerd in het dak

Bij geïntegreerde systemen wordt het montage materiaal voor de zonnepanelen rechtstreeks op de spanten van het dak gemonteerd. Uiteraard is herbij het dak volledig waterdicht en wordt het regenwater via de onderliggende kunststof platen afgevoerd. Vooral bij nieuwbouw en renovatie van woningen is dit een uitstekende oplossing. Op de plaats van de zonnepanelen wordt er namelijk direct bespaard op de aanschaf van dakpannen en is het geheel visueel een meerwaarde voor de woning.

Wij bieden de klant op alle montage systemen 20 jaar productgarantie.
De garantie op de bekabeling en stekkers bedraagt 10 jaar, de garantie op de arbeid bedraagt 2 jaar.